İş Fikri: Transport Experience Influencer / Ulaşım Turizmi

Herkese merhaba!

Bu yazımızda sizlerle yeni bir iş fikrini daha inceleyeceğiz. Aslında bu iş fikri ulvi bir hizmete de öncülük edecek fikirlerden biri. Bilişim alanı ile ilgileniyorsanız sık sık insanların deneyimlerinden, sorunlarından ve yeni çıkmış teknolojilerden duyduğu korkuları dinleyenlerden oluyorsunuz. Biliyorsunuz ki eğer bir teknolojik ürünün amacına doğru şekilde hizmet etmesini istiyorsak o ürünü kültüre de entegre ederek topluma sunmalıyız.

İşte bu iş modeli burada devreye girerek sizin ürününüzü insanlara doğru şekilde anlatmayı, sorularını yanıtlamayı ve onlara kültürümüzdeki yeriyle birlikte kullanımını anlatacak bir model.

Transport Experience Influencer / Ulaşım Turizmi Nedir?

“Transport Experience Influencer” aslında adı üstünde insanlara ulaşım deneyimi sunacaksınız ancak bir farkla bu model akıllı ulaşım araçlarını kapsıyor. Her gün taksi, dolmuş, otobüs gibi araçların sürücüleri ile müşterileri arasında ciddi sonuçları olan tartışmalar yaşanıyor veya turist olarak gelen kişilerin kötü deneyimler ile ülkemizden ayrılmasına neden oluyor.

Yukarıdaki sebeplerin dışında da İstanbul gibi büyük şehirlerde en büyük sorun olan trafik noktasında da bir nebze olsun rahatlama sunmayı da hedefleyen bir model. Kalabalık bir şehirde trafikte yanlış bir hareket trafiği içinden çıkılmaz hale getirebiliyor veya kural tanımayıp trafik düzenini bozarak kazalara neden olan sürücüleri de azaltmayı hedefleyerek belli saat aralıklarında insanların trafik stresini azaltıyor.

Ulaşım turizmi akıllı ulaşım araçlarının özellikle de şehir içerisinde taksi olarak veya toplu ulaşım aracı olarak daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyiz.

Peki Örneğe mi İhtiyaç Var?

Aşağıdaki gibi bir akıllı ulaşım aracı ve bu aracın sürüş deneyiminin yapılabileceği bir alana sahip olmanız bir de şarj istasyonu ve bu ürünlerde teknik destek sunacak bir teknik destek elemanına sahip olmanız yeterli. Yeterli diyoruz çünkü insanların yeni deneyimler aradığı ve sosyal medya çılgınlığı yaşadığı bu süreçte çok fazla zorlanmayacaksınızdır. Tabi bu arada da kazanç elde etmiş olacaksınız 🙂

Örnek bir ulaşım aracı ve kullanıldığı bir alan:

  • Ürüne BURADAN ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın

WordPress.com ile Oluşturulan Web Sitesi.

Yukarı ↑